Lärloop 3 – dokumentation/tidsresa

Lärloop 3 – dokumentation/tidsresa

Jag började med att tänka ut uppgiften i huvudet. Den 9 februari introducerade jag eleverna för skärminspelningsprogram och berättade, i grova drag, om den kommande uppgiften.

När jag skulle skriva ned uppgiften, den 10 februari, började jag med att kopiera en mall jag använder till mina uppgifter i webbutveckling. Sedan satte jag mig och formulerade ned uppgiften i google dokumentet. Jag delade det osynligt för eleverna direkt, på vår lärplattform. Ett enkelt sätt att förbereda för att snabbt sedan gå in och göra uppgiften synligt före eleverna, strax före lektionen.

Efter den 11 februari är det små textfel som är korrigerade. Det går även att få en ändringshistorik som är väldigt detaljerad. Där kan jag exempelvis se att jag jobbade med uppgiften den 11 februari växelvis från 20.00 till 22.00. Jobbade samtidigt med ett annat google dokument kopplat till uppgiften, förslag till instruktionsvideos. (Garanterat samtidigt som jag växelvis kollade e-post, lyssnade på musik och chattade, hur bra nu det är för koncentrationen får jag skriva en annan essä om…)

Den 12 februari finslipade jag uppgiften och gjorde den tydligare efter vad som framgick under lektionen. Jag lade till fler tips, en tydligare planering och punkt 9, hur vi skulle redovisa.

Det tredje dokumentet som eleverna fick ta del av i uppgiften var förslag på skärminspelningsprogram. Detta dokument började jag att sätta ihop den 9 februari under lektionstid, då jag introducerade eleverna för olika slags sätt att spela in skärmen. Dokumentet visade jag eleverna vid genomgången. Finslipade dokumentet ytterligare, 10 och 11 februari, samt lade till rubriker och gjorde det mer strukturerat än det jag gjort under lektionen.

På den sista bilden kan ni se att jag har lagt till kommentarer i uppgiften. Kommentarer till mig för att bland annat komma ihåg saker jag borde skriva in, förbättra eller dyl. Dessa kan eleverna inte se, då jag enbart delat att de kan visa dokumentet och inte kommentera.

Det är rätt nyttigt att se sin dokumentation på detta sätt, då ser jag hur lång tid jag ungefär lagt på uppgiften. Även att jag kvällen innan lektionen gjorde färdigt dokumentet, jobbar gärna under lite press och kan ibland skjuta upp i sista sekund…

Skärmdumpar på uppgiftens utformning:

Skärmklipp 2015-03-10 09.22.12
Första utkast till uppgiften – 10 februari 13.52
Skärmklipp 2015-03-10 09.22.39
Dagen innan lektionen – 11 februari 21:49
Skärmklipp 2015-03-10 09.22.58
Ändringar i slutet av första lektionen.  12 februari 10.45
Skärmklipp 2015-03-10 09.25.16
Efter den 12 februari är det små stavfel som är ändrade.
Skärmklipp 2015-03-10 09.23.46
Egna kommentarer till uppgiften, som ej eleverna kan se.Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s