Lärloop 3 – planering och uppgift

Lärloop 3 – planering och uppgift

Till lärloop tre har jag engagerat mina två elevgrupper på Teknikprogrammet åk2, i kursen Webbutveckling 1 att skapa en videoinstruktion.

Jag började med att spåna på vilken slags uppgift jag skulle ge mina elever och jag har aldrig jobbat med att eleverna i webbutveckling får presentera i videoform, därför valde jag video och skärminspelningar. Skärminspelningar tycker jag är ett perfekt för instruktionsfilmer / video tutorials.

Elevernas uppgift blev att skapa en instruktionsvideo, en video tutorial där de förklarar någonting inom kursen webbutveckling. Eleverna fick själva välja vad de ville göra för slags tutorial. Jag gav dem även förslag som de kunde välja mellan. Tanken var att alla skulle göra tutorials om olika saker, så de skulle få ett smörgåsbord av videoinstruktioner att lära av.

Min planering och dokumentation är själva google docs dokumentet med uppgiften. Denna skapade jag inför första lektionen, då jag introducerades eleverna i uppgiften. Det som är så praktiskt med google docs är att uppgiften blir ett levande dokument, jag kommer att göra ett inlägg enbart för utformningen av uppgiften där jag visar skärmdumpar hur jag jobbat mig fram i dokumentet.

I vår lärplattform samarbeta.se finns kursupplägget och alla uppgifter. Inlämningar görs i google drive, där varje elev har en egen mapp delad med mig. Eleverna skriver även loggbok i slutet på varje lektion.

Eleverna fick fem lektioner till att utföra uppgiften. De fick även sportlovet på sig att göra färdigt uppgiften för att senast lämna in på förmiddagen måndagen efter sportlovet inför filmvisningen på eftermiddagen samma dag.

Länk till uppgiften
(om ni hellre vill se den i ett eget fönster än inbäddad nedan)
≫ Länk till lista på förslag som eleverna kunde välja emellan

(finns länkad i uppgiften)

≫ Länk till information kring skärminspelningsprogram

(finns länkad i uppgiften)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s