Lärloop 3 Fordonsutbildningen

Lärloop 3 Fordonsutbildningen

Uppgiften – Att med kamera dokumentera en förekommande uppgift i verksamheten.

All bedömning av en elevs kunskap görs dagligen i realtid då jag i egenskap av lärare finns ute i verksamheten. Där tittar jag på hur eleven praktiskt löser en uppgift samt ställer frågor som berör objektet som eleven arbetar med. Inför uppgiften får den testgrupp som ska med videodokumentationen en instruktion där de ska börja med att söka fakta rörande arbetsmomentet. Därefter bedöma vilka verktyg som ska användas, arbetssätt och i vilken ordning arbetet ska utföras. Därefter görs en körordning där information och arbetsordning ordnas i en logisk ordning så de inblandade ska veta planeringen. Videoinspelning av uppgiften görs i en tagning utefter körordningen, vilket inte kräver redigering av inspelningen.

Reflektion

Det arbete som läraren dagligen utför är att i realtid kontrollera och följa upp elevens kunskapsnivå och framsteg. Genom att filma en uppgift så kan jag gå tillbaka för att återgranska en elevs utveckling men det ger mig även möjlighet att se alla elevers kunskaper då jag kan titta på filmen efter arbetet utförs.

Annonser

En reaktion på ”Lärloop 3 Fordonsutbildningen

  1. Precis så har jag också använt film med mina elever. Däremot bedömer jag inte själva filmen och som jag förstår det gör du inte det heller. Det här med att elevens ”görande” finns kvar är en fördel i många fall. När mina elever håller tal filmar jag dem ofta. Då kan jag koncentrera mig på att lyssna till helheten och i efterhand gå in och analyser delarna. Men om man ska bedöma filmen som en produktion blir det knepigt tycker jag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s